Help kinderen in Afghanistan
UPDATE 27 november – De humanitaire crisis in Afghanistan is enorm. Het is momenteel ramp op ramp voor kinderen en hun families: Verwoestende aardbevingen en de plotse terugkeer van duizenden Afghanen uit Pakistan vormen een nieuwe crisis bovenop de al ongekend schrijnende situatie.
Afghaanse kinderen kennen niets anders dan angst, leed en armoede:
- 29,2 miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp;
- Ruim 15 miljoen mensen lijden ernstige honger door ongekende voedseltekorten;
- Zeker 335.000 Afghanen zijn in 6 weken tijd ontheemd nadat Pakistan een uitzetting heeft aangekondigd;
- Het kan ‘s-winters tot wel -30 graden worden, in deze extreme kou zijn de noden extra hoog.
Save the Children beschermt sinds 1976 kinderen en kinderrechten in heel Afghanistan, ook tijdens perioden van conflict, regimewisseling en natuurrampen. In 2022 hebben we ruim 3,6 miljoen mensen bereikt, waarvan meer dan 2 miljoen kinderen. En dat is van levensbelang.
Help jij ons werk voortzetten? Help mee, doneer nu!
Save the Children gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld en bestaat sinds 1919. We zijn een door CBF erkend goed doel. Wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.
Wie ze ook zijn of waar ze ook geboren worden, ieder kind verdient onze steun. Daarom zetten wij donaties altijd in daar waar onze hulp het meest nodig is.
Heb je een vraag of hulp nodig bij je donatie?
+31 (0)70 338 44 44 of bekijk de antwoorden bij meest gestelde vragen.
Wat doet Save the Children in Afghanistan?
Save the Children werkt sinds 1976, dus al ruim 45 jaar, voor kinderen en hun families in Afghanistan. Met 2.800 Afghaanse medewerkers bieden we gezinnen toegang tot gezondheidszorg, goede voeding, mentale gezondheid, onderwijs, kinderbescherming en ondersteunen ze in hun levensonderhoud.
Door de escalatie van geweld in augustus 2021 hebben we onze hulpprojecten moeten opschorten – maar sinds half september konden we ons werk weer veilig hervatten en hebben we 430.818 kinderen en hun families bereikt.
- In 2022 zijn 70 mobiele gezondheidsteams actief;
- In 13 van de 34 provincies kan Save the Children inmiddels veilig werken;
- Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we snel reageren op een noodsituatie;
- We hebben loodsen met voorraden noodhulpmaterialen en medicijnen;
- We bieden veilige leeromgevingen voor kinderen die niet naar school kunnen.
Meer hulp is echter dringend nodig. De Verenigde Naties hebben berekend dat er 4,4 miljard dollar nodig is om de Afghaanse bevolking te helpen.
Waarom vragen jullie om een maandelijkse donatie?
Dankzij onze structurele donateurs kunnen wij kinderen wereldwijd een betere toekomst geven. Op deze manier kunnen we namelijk de continuïteit van bijvoorbeeld ons Kindernoodhulpfonds garanderen, zodat we altijd direct noodhulp kunnen bieden in het geval van een crisis. Daarnaast werken we dankzij onze structurele donateurs aan een meerjarenprogramma’s en aan echte veranderingen voor kinderen wereldwijd. Je bepaalt zelf hoe lang je ons maandelijks wil steunen, je kunt donatie op elk moment stopzetten.
Wanneer je ons maandelijks steunt ontvang je, wanneer je dit wenst, van ons:
- SAVE Magazine: ons donateurs magazine vol mooie verhalen en achtergrondinformatie over de impact die we met jouw bijdrage maken;
- De e-mail nieuwsbrief, waarmee we je op de hoogte houden van het laatste nieuws, acties, noodsituaties en de resultaten die we met jouw steun bereiken.
Komt mijn donatie goed terecht?
Net als jij vinden wij het heel belangrijk dat het geld dat wij ontvangen goed wordt besteed. Dat we zo min mogelijk kosten maken om zoveel mogelijk geld over te houden voor onze hulp aan kinderen. Wij gaan dus heel bewust en zorgvuldig om met de donaties die we van onze donateurs ontvangen. Van elke gedoneerde euro besteden we 89,4 cent rechtstreeks aan onze doelen om kinderen een eerlijke kans te geven. Je (maandelijkse) donatie wordt gebruikt voor medische zorg, voeding, onderwijs aan en bescherming van kinderen die jouw steun goed kunnen gebruiken. Lees hier hoe wij het geld besteden.
We bereiken op grote schaal resultaten door te opereren als één wereldwijde organisatie, intensieve samenwerking (bijvoorbeeld met lokale overheden) en uitwisseling van kennis en ervaring. Onze hulpverleners weten precies wat een kind nodig heeft en bezitten de kennis en ervaring om dit te realiseren. Save the Children legt elk jaar verantwoording af over de besteding van middelen in ons jaarverslag.
Hoe kan mijn donatie het verschil maken?
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren.
En dat is hard nodig: Elke dag zijn er nog steeds miljoenen kinderen afhankelijk van onze hulp. Met jouw eenmalige of structurele bijdrage kunnen wij voeding, medische zorg, water, onderwijs en bescherming geven aan kinderen wereldwijd. Elke bijdrage telt!
Dankzij onze donateurs bereiken we op grote schaal resultaten. In 2022 hebben we 48,8 miljoen kinderen wereldwijd bereikt. Hoe meer mensen dit belangrijke werk willen steunen, hoe meer impact we kunnen hebben op de levens van zo veel mogelijk kinderen.
Over Save the Children
Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.
Wij werken zoveel mogelijk met lokale medewerkers. Zij spreken de taal en kennen de cultuur, problemen en behoeftes het beste. Het werken met lokale teams heeft daarnaast als voordeel dat we snel ter plaatse zijn wanneer zich een noodsituatie voordoet. Zo kunnen we direct hulp bieden in die eerste, cruciale uren na een ramp.
Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer.