save-the-children-logo

Doneer aan Save the Children

En krijg toegang tot de download van War Ends Today van KANE

De verschrikkelijke situatie in Gaza en de Westelijke Jordaanoever heeft de Nederlandse band KANE geïnspireerd tot het schrijven van een geheel nieuw nummer. De opbrengsten van War Ends Today gaan naar Save the Children.

Every Play Counts

Iedere keer dat jij het nummer streamt op Spotify of deelt via social media, doneert KANE de inkomsten ervan aan Save the Children.

Doneer en download

Wil of kan je meer doen? Dan help je ons enorm met een donatie naar eigen keuze. Jouw gift gaat volledig ten goede aan onze noodhulp in de bezette Palestijnse gebieden. In ruil voor een donatie krijg je per mail toegang om het nummer War Ends Today te downloaden.

Doneer nu voor onderdak, medische zorg, voedselhulp, schoon water, en mentale steun voor kinderen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

Save the Children gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld en bestaat sinds 1919. We zijn een door CBF erkend goed doel. Wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Wie ze ook zijn of waar ze ook geboren worden, ieder kind verdient onze steun. Daarom zetten wij donaties altijd in daar waar onze hulp het meest nodig is.

Heb je een vraag of hulp nodig bij je donatie?
+31 (0)70 338 44 44 of bekijk de antwoorden bij meest gestelde vragen.

Samenwerking Save the Children x KANE

De Nederlandse rockband KANE steunt het Kindernoodhulpfonds op een manier waarop zij dat het beste kunnen: met muziek. Bandleden Dinand en Dennis schreven het hoopvolle nummer ‘War Ends Today’ waarbij de opbrengst volledig naar Save the Children gaat, ten goede aan onze noodhulp in de bezette Palestijnse gebieden.

Deel op social om mee te doen met #EveryPlayCounts

Social media platformen zoals Instagram en TikTok hebben donatie-functies waar KANE gebruik van maakt onder de noemer #EveryPlayCounts. Voor elke stream of share van War Ends Today doneert KANE de opbrengsten aan Save the Children. Kies voor één van hun clips in de muziek stickers, en post je bericht of verhaal om mee te doen! Een handig voorbeeld voor Instagram vind je in deze post.

Wat is het Kindernoodhulpfonds?

Het Kindernoodhulpfonds is een simpele oplossing voor een complex probleem. De behoefte aan humanitaire hulp in de wereld kan continu veranderen nadat een grote ramp zich heeft voorgedaan. Het is dus belangrijk dat we flexibel zijn en snel reageren. Het Kindernoodhulpfonds is precies hiervoor: het fonds waardoor we er in die eerste, cruciale uren kunnen zijn voor kinderen die ons nodig hebben en ze voorzien van levensreddende hulp, voedsel en onderdak.

De grootste impact van iedere crisis is die op de levens van kinderen. Het zijn vaak kinderen die in geval van een acute ramp nauwelijks te eten hebben, sneller ondervoed raken, die niet meer naar school kunnen of die hun huis en soms zelfs hun ouders verliezen. Dankzij jouw donatie aan het Kindernoodhulpfonds kunnen wij op de meest cruciale momenten van hun leven, kinderen de hulp te bieden die zij nodig hebben.

Help jij reageren op de ramp van gisteren, en voorbereiden op de ramp van morgen? Doneer vandaag voor kinderen in crises.

Over Save the Children

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.

Wij werken zoveel mogelijk met lokale medewerkers. Zij spreken de taal en kennen de cultuur, problemen en behoeftes het beste. Het werken met lokale teams heeft daarnaast als voordeel dat we snel ter plaatse zijn wanneer zich een noodsituatie voordoet. Zo kunnen we direct hulp bieden in die eerste, cruciale uren na een ramp.

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer.

Komt mijn donatie goed terecht?

Net als jij vinden wij het heel belangrijk dat het geld dat wij ontvangen goed wordt besteed. Dat we zo min mogelijk kosten maken om zoveel mogelijk geld over te houden voor onze hulp aan kinderen. Wij gaan dus heel bewust en zorgvuldig om met de donaties die we van onze donateurs ontvangen. Van elke gedoneerde euro besteden we 89,4 cent rechtstreeks aan onze doelen om kinderen een eerlijke kans te geven. Je (maandelijkse) donatie wordt gebruikt voor medische zorg, voeding, onderwijs aan en bescherming van kinderen die jouw steun goed kunnen gebruiken. Lees hier hoe wij het geld besteden.

We bereiken op grote schaal resultaten door te opereren als één wereldwijde organisatie, intensieve samenwerking (bijvoorbeeld met lokale overheden) en uitwisseling van kennis en ervaringOnze hulpverleners weten precies wat een kind nodig heeft en bezitten de kennis en ervaring om dit te realiseren. Save the Children legt elk jaar verantwoording af over de besteding van middelen in ons jaarverslag.

Hoe kan mijn donatie het verschil maken?

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren.

En dat is hard nodig: Elke dag zijn er nog steeds miljoenen kinderen afhankelijk van onze hulp. Met jouw eenmalige of structurele bijdrage kunnen wij voeding, medische zorg, water, onderwijs en bescherming geven aan kinderen wereldwijd. Elke bijdrage telt!

Dankzij onze donateurs bereiken we op grote schaal resultaten. In 2022 hebben we 48,8 miljoen kinderen wereldwijd bereikt. Hoe meer mensen dit belangrijke werk willen steunen, hoe meer impact we kunnen hebben op de levens van zo veel mogelijk kinderen.